Pētījums

A new notion of media?


Gads:
2009


Autori

Providus


Saskaņā ar Robina Fostera teoriju elektronisko mediju attīstībai Lielbritānijā ir četri scenāriji:1.Transformācija - ļoti strauja jauno tehnoloģiju adoptācija, kas veicina radikālas izmaiņas mediju organizācijā un ievērojami mainās lietotāju satura veidošanas īpatsvars, uzsvars uz meklēšanas rīkiem, nevis saturu;2.Konsolidācija - tehnoloģijas tirgū maina tempus, kādos notiek tā uzlabojumi, bet tajā darbojas mazs skaits spēlētāju - uzticama satura turētāji un agregatori;3.Galēja fragmentācija - daudz patērātāju piedzīvo 1.scenārijā paredzētās transformācijas, taču daudzi paliek aiz svītras, nespējot tikt līdzi tehnoloģiju attīstībai un nonākot izolācijā;4.Stagnācija - daudz lēnāka izaugsme nekā gaidīts, tehnoloģijās netiek ieguldīts un Lielbritānija zaudē starptautiskajā sacensībā.

Pētījuma autors mēģina noskaidrot, kādas ir aktuālākās izmaiņas medijos, vai ir pamats runāt par jaunu priekštatu par medijiem, ieskicēt Eiropā un citur attīstījušās politiku un regulējuma izmaiņas, kas ir atbilde uz pārmaiņām medijos un kas būtu jādara, lai nodrošīnātu Eiropas padomes noteikto standartu efektivitāti.

(A new notion of media?pdf)


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!