Pētījums

2011, World Youths


Gads:
2011
Organizācija:
Fondation pour l’innovation politique


Autori

Providus


Pētījums veikts, aptaujājot 32700 jauniešus 25 valstīs visos 5 kontinentos par viņu dzīves stiliem, viedokļiem un nākotnes plāniem. Cita starpā jauniešiem tiek uzdoti jautājumi par viņu attieksmi pret globalizāciju, Eiropas Savienību, vides aizsardzību, vērtībām, reliģiju, darba iespējām, interneta aktivitātēm, pensijām, imigrāciju, uzticību valsts pārvaldei un politisko līdzdalību.

Piemēram, 91% Ķīnas jauniešu skatās uz globalizāciju kā iespēju pretēji 50% jauniešu Grieķijā, kas skatās uz globalizāciju kā draudiem. Savukārt, Eiropas Savienība ir daudz populārāka ārpus Eiropas dzīvojošu jauniešu vidū. Piemēram, 51% Meksikas, 45% Izraēlas, 44% Marokas un 40% Ķīnas jaunieši uzskata, ka ES būs svarīgāka loma nākotnē. Kamēr 71% Ķīnas un Indijas jauniešu uzticas savām valdībām, tikai 14% Meksikas, 17% Francijas un 20% Spānijas un Itālijas jauniešu var apgalvot to pašu. 90% Igaunijas jauniešu uzskata, ka dzīve ir viņu pašu rokās, līdzīgi domā arī Krievijas (89%), Polijas (88%), kā arī Indijas (90%) un Meksikas (87%) jaunieši, kam pretējās domās ir Japānas (46%) jaunieši.

2011, World Youths

Ja nedarbojas saite, lūdzu ziņojiet admin@politika.lv


Saturs, kurš šajā mājaslapā publicēts 2014.gadā un agrāk, bija daļa no sabiedriskās politikas portāla politika.lv. Šajā portālā tika publicēti dažādi pētijumi, analīzes, viedokļraksti un blogi, kuru saturs ne vienmēr sakrīt ar politika.lv redakcionālās komandas vai Providus pozīciju.

Creative commons licence ļauj rakstu pārpublicēt bez maksas, atsaucoties uz autoru un portālu providus.lv, taču publikāciju nedrīkst labot vai papildināt. Aicinām atbalstīt providus.lv ar ziedojumu!